Als we denken aan het leasen van auto's, denken we over het algemeen aan het leasen van de nieuwste modellen. Om er een paar jaar van te genieten voordat we de sleutels teruggeven. Wat een slimme keuze kan zijn als je om de paar jaar een nieuwe auto wilt hebben. Maar wist je dat er enkele gespecialiseerde bedrijven zijn die leasing van gebruikte auto's aanbieden?

Verlagen maandelijkse lasten

Een gebruikte occasion leasen kan jouw maandelijkse betalingen verlagen. Dit in vergelijking met wat je zou betalen bij het leasen van een nieuwe auto, maar het brengt zijn eigen overwegingen met zich mee, zoals:

• Echte marktwaarde: als je de echte marktwaarde begrijpt voordat je jouw leasegesprek start, kun je beter onderhandelen over een eerlijker bod

 • Kwaliteitsborging: werk indien mogelijk samen met een leasemaatschappij die inspecties uitvoert op hun gebruikte voertuigen voordat ze worden verhuurd

• Kilometerstand: Auto's met een hoge kilometerstand worden vaak niet tegen goede leasevoorwaarden aangeboden. Soms is het moeilijk om een duidelijk antwoord te krijgen van leasemaatschappijen over de kilometerstand of leeftijd van de auto

• Reparatiekosten: als de garantie op de auto is verlopen, moet je mogelijk de benodigde reparaties betalen

• Contract: zoals altijd is het een goed idee om de contractvoorwaarden van de huurovereenkomst nauwkeurig door te nemen voordat je op de stippellijn tekent

Is een tweedehands auto leasen een goed idee?

Zoals met alles zijn er overwegingen aan beide kanten. Het leasen van een gebruikte auto is niet zo gewoon als het leasen van een nieuwe auto. Vaak is er minder reden voor leasemaatschappijen om ze op te zoeken om in hun aanbod op te nemen.

Het betekent dat de gebruikte of oudere auto's die een bepaalde leasemaatschappij beschikbaar heeft, waarschijnlijk een beetje een mengelmoes zullen zijn. Meestal ex-huurauto's en oude auto's die op een veiling zijn gekocht, zo ongeveer alles. 

De kwaliteit van de gebruikte auto's die mogelijk worden verhuurd, is dus niet zo consistent als bij nieuwe auto's. Omdat gebruikte auto's meestal niet in bulk worden gekocht voor lease, zijn er echt niet veel besparingen voor de leasemaatschappij.

Geld besparen met lease

Geld besparen op een lease van een nieuwe auto is vrijwel puur gebaseerd op het feit dat de auto gebruikt is of een ouder model, dus dat is ook een overweging.

Er zijn situaties waarin het leasen van een gebruikte auto jouw enige optie is. Bijvoorbeeld als jouw krediet niet groot is of als je budget beperkt is. Waar en wanneer je kunt, moet je proberen vergelijkbare offertes te krijgen voor verschillende financieringsopties. Dit voordat je je vastlegt op de ene betaalmethode boven de andere, zelfs voor gebruikte auto's.

De beste deal vind je bij privateleaseused.nl. Hier rijd je altijd All-in, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Weeg jouw keuzes af bij het leasen van een gebruikte auto. Maak de keuze voor jouw omstandigheden.