Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten, maar weet je niet of de basis voldoende voor je is? Er zijn voldoende mogelijkheden om de verzekering uit te breiden. De aanvullende verzekeringen maken het mogelijk om net wat beter gedekt te zijn, waardoor je ook meer onverwachte omstandigheden kan opvangen. Vooral eigenaren van een gloednieuwe auto zullen daarom richting deze uitgebreide verzekeringen kijken. Maar waarom zou je jouw auto dan zo uitgebreid verzekeren als er ook basisverzekeringen mogelijk zijn? Onderstaande informatie zet een aantal van de belangrijkste redenen voor jou op een rij. 

Ongelukken, deuken en krassen gedekt

Een uitgebreide autoverzekering kies je in eerste instantie voor de ongelukken die onderweg kunnen gebeuren. De wegen zijn onvoorspelbaar en met een groot aantal weggebruikers kan het zomaar gebeuren dat je in een ongeluk terechtkomt. Daarnaast kan je zelf ook even zitten te dromen, waardoor je tegen een geparkeerde auto aanbotst. De basisverzekering zal uitsluitend de aansprakelijkheid voor schade aan anderen en hun eigendommen dekken. De uitgebreidere verzekeringen voorkomen dat je voor hoge rekeningen staat bij de reparaties aan jouw eigen voertuig. Deze hoge bedragen hoeven jouw spaarrekening dus niet meer leeg te plunderen, maar worden gewoon gedekt door de verzekering. Daarnaast hoef je ook niet meer bang te zijn om jouw auto ergens te parkeren. De deuken en krassen die je bijvoorbeeld in een parkeergarage oploopt, zijn gedekt via jouw verzekering.  

Diefstal verzekerd bij jouw voertuig

Een andere reden om uitgebreider verzekerd te zijn met jouw auto is vanwege diefstal en inbraken. Jouw Audi verzekering online afsluiten en daarbij kiezen voor meer dan alleen dan de basis kan voorkomen dat je de schade aan jouw voertuig zelf moet betalen na een inbraak of diefstal. Ondanks dat je denkt dat het jou niet zal gebeuren kan het zomaar zo zijn dat je erachter komt dat jouw voertuig of spullen verdwenen zijn. De beperkt casco verzekering kan helpen om de schade voor een groot deel vergoed te krijgen. Je hoeft er ook geen hoge maandpremie bij te verwachten. Voor slechts enkele euro’s meer ben je hier namelijk al tegen verzekerd. Het kan daarom lonen om deze optie mee te nemen in het vergelijken van de verzekeringen en de bijbehorende dekkingen. 

Financiële gemoedsrust met jouw verzekering

Een laatste reden waarom veel mensen voor een uitgebreidere verzekering kiezen is vanwege het feit dat je er meer financiële gemoedsrust mee krijgt. Ongelukken, schade, medisch letsel en diefstal brengen hoge kosten met zich mee. Als je deze zelf moet dragen, kun je al snel in de financiële problemen komen. Een uitgebreide autoverzekering biedt een dekking voor vrijwel alle voorkomende gebeurtenissen onderweg, waardoor je niet voor financiële tegenvallers komt te staan. De hoge rekeningen waar je zo bang voor bent, zijn verleden tijd. Door een aantal tientjes per jaar te betalen kun je dus al veel gemoedsrust krijgen. Jouw autoritten hoeven geen stressvolle ervaring meer te zijn, doordat je op alles voorbereid bent en de kosten gedekt krijgt met jouw verzekering.